Analyse af dataene bag Valgrens vilde VM-løb 2018

Kilde:
Cykelmagasinet
Christian Frese
01. oktober 2018 kl. 10:20

Cykelmagasinet
Falkevej 18
8800 Viborg
info@cykelmagasinet.dk

Analyse af dataene bag Valgrens vilde VM-løb
Michael Valgren kørte i går endnu et flot løb, og danskeren har vanen tro lagt sine data tilgængelige på Strava. Vi tager her et kig på tallene bag danskerens pragtpræstation.
Selvom Michael Valgren på forhånd var blevet givet en fri rolle på det danske hold, var det nok de færreste, der havde forventet, at årets Amstel Gold Race-vinder ville kunne begå sig på en VM-rute, der bredt blev betragtet som den hårdeste i årevis.

Syv passager af Igls-stigningen samt en enkelt af den frygtede Gramartboden-stigning og i alt over 5000 højdemeter var, trods Valgrens imponerende sæson, spået til at være for hård kost for den blonde dansker, som med sine 71-72 kg blev vurderet som værende for tung til at stå en chance mod de lettere puncheurs og bjergryttere.

Derfor var det også givet på forhånd, at den kommende Team Dimension Data-rytter skulle foregribe favoritternes udspil med et tidligt angreb, og dette var præcist, hvad Valgren gjorde, da han umiddelbart før toppen af den sidste passage af Igls kørte solo fra den stærkt decimerede favoritgruppe. Thyboen blæste forbi britiske Peter Kennaugh og fortsatte solo frem mod Gramartboden, også kendt som Helvedesstigningen.

Danskeren fik 30 sekunders forspring til favoritterne, men da han ramte løbets sidste stigning og de 28 %, måtte Valgren desværre se en lille gruppe med den senere verdensmester Alejandro Valverde, Romain Bardet, Michael Woods og Gianni Moscon langsomt komme nærmere og til sidst passere.

På trods af at Astana-rytteren tabte flere positioner på vej op ad den uhyggeligt stejle stigning, kæmpede Valgren forbilledeligt og formåede at runde toppen i omkring 10. position. Heldigvis lykkedes det for danskeren, takket være sine gode nedkørselsevner, at hente en mindre forfølgergruppe på nedkørslen mod Innsbruck. Desværre blev Valgren efterfølgende slået af Roman Kreuziger i spurten om sjettepladsen og måtte således nøjes med en syvendeplads.

Det ændrede dog på ingen måde på, at Valgren kørte et fantastisk løb, og dette dokumenterer danskeren nu gennem sin strava-fil, som viser præcist, hvad der fysisk skulle til for at opnå den bedste danske placering ved et VM siden Matti Breschels fjerdeplads i 2014. Her følger en nærmere gennemgang af Valgrens VM-linjeløb 2018:

De samlede stats fra Michael Valgrens VM 2018 (uddybelse af hans powerdata følger herunder):

Distance: 261,24 km
Tid: 6:57:00

Gennemsnitspower: 252 watt (max: 1144 watt i en acceleration på den sidste kilometer). Svarende til 3,50-3,60 watt/kg.

Gennemsnitshastighed: 37,6 km/t (max: 97,9 km/t opnået på den sidste nedkørsel fra Igls, hvor Valgren var solo i front)

Gennemsnitspuls: 134 slag/min (max: 185 slag/min opnået både under hans angreb på Igls og undervejs på Gramartboden)

Gennemsnitskadence: 91 omdrejninger/min (max 167)

Højdemeter: 4.794

Kalorier forbrændt: 6319

Læs meget mere her