Middelfart kommune vil gøre populær cykelrute mere sikker

TorsdagsrutenTorsdag efter torsdag cykler mange medlemmer af Motionscykelklubben Baghjulet den samme 40 kilometer lange rute tynd. Selv om ruten er nøje planlagt, er den flere steder ikke særligt sikker for de hurtige ryttere. Middelfart Kommune arbejder i øjeblikket på at skrabe penge sammen til en lang række initiativer, der hver især kan gøre den 45 kilometer lange rute mere sikker.

– Vi kan jo se, at der er flere og flere, der melder sig ind i en cykelklub eller bare selv cykler på racercykel. Så det vil være rigtig godt, hvis vi havde en rute, som var særligt sikker, siger Niels Bebe (V), formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune.

Hos Motionscykelklubben Baghjulet glæder formand Per Møller Madsen sig over initiativet.
Det betyder rigtigt meget, at sikkerheden er i orden. Det bliver bare sjovere at køre på cykel, når sikkerheden er i orden, siger Per Møller Madsen. Hvis ruten bliver mere trafiksikker er det planen at markedsføre den, så flere får kendskab til turen rundt i kommunen. Det vil koste 1,7 millioner kroner at trafiksikre ruten.
Kilde: Fyens Stiftstidende.