Mesterskab i Zwift og e-sport cykling

Kilde: Cykelmagasinet.dk
Nikolaj Hebsgaard
Den 06. december 2018.

Briterne får mesterskab i Zwift og e-sport cykling
British Cycling har indgået en 2-årig aftale med Zwift, der skal lægge platform til de første officielle britiske mesterskaber i e-sport cykling. Det britiske cykelforbund British Cycling vil fra næste år afholde nationale mesterskaber i e-sport cykling.

Forbundet har indgået en 2-årig aftale med Zwift, der bliver værter for mesterskaberne som skydes i gang i februar 2019. Konceptet hedder British Cycling eRacing Championships og vil bestå af en række kvalifikationsevents, der kulminerer med et live finaleevent for de højest rangerede ryttere i hver kategori.

Finalen vil bestå af flere små løb, bl.a. en enkeltstart, et kort race og et udskillelsesløb, før vinderen og den første officielle britiske mester i e-sport cykling, kan findes.

Hos British Cycling har man store forventninger til e-sporten og ser online platforme som Zwift, som en ny kilde til udviklingen af fremtidens cykelstjerner:

– E-sport er et marked som er særligt interessant for cykling, da det gør så mange mennesker i stand til at deltage og være aktive. Vi er begejstrede for den betydning dette kan få i jagten på talenter. Vi er stolte over de mange ryttere der konkurrerer på verdensscenen og vi er sikre på, at Zwift vil gøre os i stand til at finde endnu flere potentielle stjerner, fortæller kommerciel direktør i British Cycling, Jonathan Rigby, i en pressemeddelelse.

Foruden det nationale mesterskab, indkluderer aftalen med British Cycling også træningsprogrammer til forbundets 146.000 medlemmer og træningsture med landsholdet i Zwift.

Zwift og e-sport i udvikling

E-sport cyklingen har fået større opmærksomhed i år end tidligere år. Den førende online trænings- og løbsplatform, Zwift, har rundet 500.000 brugere, mens en kommende konkurrent, CVR Cade, begyndte at lukke brugere ind i deres betaversion i begyndelsen af december.
Internationalt har UCI besluttet sig for at afholde verdensmesterskaber i e-sport, mens vi i Danmark har fået vores første kommercielle e-sport cykelhold, FUSION ECT p/b Wahoo & SIS, der sætter rammerne for hvordan et e-sport hold skal drives, med parallerer til landevejen.

Zwift har i forvejen erfaring med afholdelse af nationale mesterskaber og levering af talenter til virkelighedens cykelhold. Således har Zwift gennem to sæsoner leveret ryttere til Dimension Datas kontinentale udviklingshold, og gennem tre sæsoner leveret til Canyon-SRAM på kvindernes WorldTour.

Uofficielle nationale mesterskaber blev indført på Zwift sidste år, hvor Søren Bay fra Team X tog titlen som dansk mester. I år har platformen allerede afholdt nationale mesterskaber for Australien, New Zealand og Sydafrika, der som bekendt har deres vintersæson i vores sommerhalvår.